Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η... δεοντολογία του Λιάτσου

Η... δεοντολογία του Λιάτσου Μαθήματα... δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρέδωσε (για ακόμη μία φορά) ο γενικός διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ, Αιμ. Λιάτσος.

Χθες, λοιπόν, ο επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα της κρατικής τηλεόρασης βρέθηκε στα.....
δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί για τα όσα είχε γράψει στην εβδομαδιαία εφημερίδα του, τις παραμονές της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, σε βάρος του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένου...
«Αναληθείς πληροφορίες»
Ο Αιμ. Λιάτσος ως... εκδότης και διευθυντής (ναι, είχε διατηρήσει και τους δύο τίτλους στην εφημερίδα, στην οποία έβαλε λουκέτο λίγο μετά τις εκλογές) επιχειρούσε εκείνη την εποχή να πλήξει τον Π. Καμμένο και με «ξύλινους» τίτλους τον κατηγορούσε ότι το 1999 είχε παίξει 9,5 δισ. δραχμές στο Χρηματιστήριο και τελικά είχε κερδίσει 1 δισ. δραχμές. Χθες, όμως, όλα αυτά άλλαξαν και ο νυν γενικός διευθυντής της ΕΡΤ απαρνήθηκε τον... εαυτό του και τις δημοσιογραφικές «αποκαλύψεις» του και ζήτησε συγνώμη από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δηλώνοντας ότι «το επίμαχο δημοσίευμα στηρίχθηκε, όσο τον αφορά, σε αναληθείς πληροφορίες τρίτων... Με την έννοια αυτή του ζητώ συγνώμη».
Νέα... μαθήματα
Οπως ήταν φυσικό, ο Π. Καμμένος αποδέχτηκε τη «συγνώμη» (ούτως ή άλλως αρκετά μέτωπα έχει ήδη στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων), ενώ επέδειξε μάλιστα και μεγαθυμία, λέγοντας ότι το κόμμα του δέχεται «τη μεταμέλεια και τη μετάνοια». Οσο για τον Αιμ. Λιάτσο, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι οπαδός της ρήσης «από τότε που βγήκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο», προφανώς θα ετοιμάζεται να παραδώσει νέα μαθήματα δεοντολογίας στην ΕΡΤ!
Για να διαβάσετε περισσότερα Παραπολιτικά κάντε κλικ εδώ


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63755812

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου