Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Έσκαψαν τον λάκκο της Ελλάδας και πέφτουν οι ίδιοι μέσα…



Όλο και  MEGAλύτερες οι καθαρές ζημιές στο κανάλι σε σημείο, που ο ορκωτός λογιστής; επιφυλλάσσεται για τη συνέχεια στους επόμενους 12 μήνες.
 
Με βάση τα στοιχεία 9μηνου οι ζημιές εκτοξεύονται στα 15,6 εκατομμύρια ευρώ, με αρνητικά EBIT επτά εκτ. ευρώ και υποχώρηση του κύκλοιυ εργασιών στα.... 64,4 εκατ. ευρώ. Τα αντίστοιχα μεγέθη για το 2011 ήταν 12,5 ζημιές και 74,4 κ.ε. 
Οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού έχουν προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές κόστους, που ωστόσο δεν θεωρούνται ικανές να ανασχέσουν τον ρυθιμό υποχώρησης. Ομως την ίδια στιγμή εάν κοιτάξει κάποιος προσεκτικότερα τα αναλυτικά μεγέθη θα δει, πως τα έξοδα διοίκησης & μελών ΔΣ φθάνουν στο 1,7 εκατ. ευρώ τη στιγμή, που περικόπτονται κυρίως μισθοί μεσαίου- κατώτερου προσωπικού και απολύεται κοσμάκης.
Το πιο ανησυχητικό είναι, πως παρά την σημαντική ένεση ρευστότητας (α.μ.κ, τράπεζες) ο ορκωτός λογιστής επισημαίνει το ενδεχόμενο ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ των κεφαλαίων κίνησης μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Έτσι εξηγείται και η αντιμνημονιακή στροφή (καλά για…άλμα αλά Ιωάννη Μελισσανίδη πρόκειται αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα) της Ο. Τρεμη, Γ. Πρετεντέρη, Π. Τσίμα κ.λ.π σε σημείο που διερτωτάσαι τι στο καλό συμβαίνει σε αυτή την χώρα.
Όταν δε έχεις την ανάλoγη κυβίστηση του ΔΟΛ-Στ. Ψυχάρη και του Βήματος τρελλαίνεσαι τελείως. Α! και μια ο λόγος για τον ΔΟΛ τουλάχιστον 15-20 απολύσεις ανήγγειλε ο Χρ. Μεμής, γενικός διευθυντής στα ΝΕΑ. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι στάση θα τηρήσει η

αλλού για αλλού ΕΣΗΕΑ ο…υπερεπαναστάτης πρόεδρος της Δ. Τρίμης ( τα ΝΕΑ και ο ΔΟΛ δεν είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Δημήτρη μου…τώρα να σε δω ).
Και βεβαίως τι στάση θα κρατήσουν οι τράπεζες λ.χ. η Πειραιώς ή η Alphabank.
σ.σ. Γ. Προβόπουλε πόσα είχες πει (στους μεγαλομετόχους των τραπεζών) πως είναι τα τραπεζικά ανοίγματα στα ΜΜΕ και τα προσωπικά δάνεια σε μετόχους; Και με τι καλύψεις, ποιές εγγυήσεις; Πόοοοοσα;.
 
Το αρνητικό κύριοι είναι, πως η BlackRock, οι ξένοι, οι δανειστές γνωρίζουν μία προς μία τις χορηγήσεις, μετοχοδάνεια και λοιπές ΄΄εξυπηρετήσεις΄΄ των ελληνικών τραπεζών προς το εγχώριο σύστημα. 
 
 http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου