Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ζημιά 10 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ από κλοπές μετασχηματιστών

Οι δράστες κινδυνεύουν ακόμα και την ζωή τους
  Πρωτοφανή οικονομική καταστροφή προκαλεί στην ΔΕΗ η ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων, που λεηλατούν τους μετασχηματιστές της απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας! Σε πανελλαδικό επίπεδο, η συνολική ζημιά ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ!
Όσο περνάει ο καιρός, τόσο οργανώνονται τα κυκλώματα εμπορίας μετάλλου και η ΕΛ.ΑΣ. δείχνει αδύναμη να ελέγξει τα χυτήρια και τις μάντρες εμπορίας μετάλλων για να διαπιστώσει την προέλευση των υλικών που διακινούνται σ’ αυτές. 
Ταυτόχρονα, οι «κυνηγοί» γίνονται όλο και πιο ριψοκίνδυνοι και φτάνουν στο σημείο να .....ρισκάρουν ακόμη και την ζωή τους, σκαρφαλώνοντας μέσα στο σκοτάδι στους στύλους της ΔΕΗ με κίνδυνο να πέσουν ή να υποστούν ηλεκτροπληξία, για να βγάλουν τις βίδες που συγκρατούν τους μετασχηματιστές και να τους ρίξουν στο έδαφος, όπου τους ανοίγουν και αρπάζουν τον καθαρό χαλκό βάρους 150-200 κιλών που περιέχουν!

Παράλληλη δράση με τους «κυνηγούς» χαλκού, έχουν και οι «κυνηγοί» μετάλλων που τρυπώνουν καθημερινά οπουδήποτε μπορούν να εξασφαλίσουν τη λεία τους! Οι τρεις Έλληνες, ηλικίας 19, 21 και 23 χρόνων που συνελήφθησαν στην Κόρινθο όταν αστυνομικοί της Ασφαλείας έστησαν μπλόκο στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους, έσερναν ένα αυτοσχέδιο τρέιλερ στο οποίο είχαν φορτώσει 18 μεταχειρισμένες πόρτες αυτοκινήτων! 

Όπως αποδείχθηκε, τις είχαν κλέψει από το κατάστημα ενός 45χρονου, στον οποίο επιστράφηκαν. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν κρύβονται πίσω και από άλλες παρόμοιες κλοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου