Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Σύλληψη του ιδιοκτήτη των Bodyline για χρέη προς το Δημόσιο

Ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας κέντρων αισθητικής BodyIine συνελήφθη το πρωί σήμερα από την Οικονομική Αστυνομία για χρέη προς το Δημόσιο.

Σύλληψη του ιδιοκτήτη των Bodyline για χρέη προς το Δημόσιο
Πρόκειται για 72χρονο, η επιχείρηση του οποίου οφείλει 600.000 ευρώ. Ο συλληφθείς διαθέτει καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Από τις αρχές Αυγούστου 2011 που άρχισε τη λειτουργία της η Οικονομική Αστυνομία έχει αποκαλύψει αρκετές και μεγάλες υποθέσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
Στον τομέα της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας πραγματοποιήθηκαν 117 έλεγχοι σε ιατρεία και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε (40) περιπτώσεις που αφορούσαν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της μη έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών, τη μη ορθή τήρηση των Βιβλίων Εσόδων – Εξόδων κ.λπ., ενώ σε μία περίπτωση ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για έλλειψη άδειας λειτουργίας.
Επίσης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανασφάλιστης εργασίας πραγματοποιήθηκαν έντεκα (11) έλεγχοι σε διάφορες εταιρείες και βεβαιώθηκαν συνολικά (55) παραβάσεις, όπου το συνολικό ποσό των προστίμων ανέρχεται στις (26.500) ευρώ και σε δύο (2) περιπτώσεις ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Στον τομέα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής πραγματοποιήθηκαν (97) έλεγχοι σε διάφορα καταστήματα και σχηματίσθηκαν (75) δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της λαθρεμπορίας καυσίμων, της λαθρεμπορίας τσιγάρων, τη μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών κ.λπ. Οι έξι (6) δικογραφίες από αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στον τομέα αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος εξαρθρώθηκαν......
τρεις (3) εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούντο σε απάτες σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά, πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Ακόμη, πλαίσιο της αντιμετώπισης των τυχερών παιχνιδιών αποκαλύφθηκε παράνομο καζίνο, όπου κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων.

Έως σήμερα η Οικονομική Αστυνομία έχει δεχθεί συνολικά 4.062 καταγγελίες, στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό καταγγελιών 11012, από τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος αφορά στη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.
Οι καταγγελίες αυτές ομαδοποιούνται, κατά γεωγραφική περιοχή και είδος παράνομης δραστηριότητας, εξετάζονται από επιτροπές αξιολόγησης και προωθούνται στα Τμήματα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περαιτέρω αστυνομική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου