Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε από τη Marfin ο Α. Βγενόπουλος

Την παραίτησή του από την προεδρία της Marfin-Laiki Bank ανακοίνωσε πριν λίγο ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σε Κύπριους δημοσιογράφους στη Λευκωσία. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς.

Παραιτήθηκε από τη Marfin ο Α. Βγενόπουλος
Ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι εδώ και δυόμισι χρόνια με μεγάλο προσωπικό κόστος και αντιπαραθέσεις, είχε αποφασιστεί διάλογος για τη στρατηγική της Κύπρου για το τραπεζικό σύστημα. Ο διάλογος, πρόσθεσε, δεν έγινε ποτέ για το θεσμικό πλαίσιο.

Επίσης, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου περί στήριξης των κυπριακών τραπεζών, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη στάση του Συνδέσμου των Κυπριακών Τραπεζών, υποστηρίζοντας πως -σε περίπτωση που χρειαστεί- οι αυξήσεις κεφαλαίου θα πρέπει να γίνουν με κοινές και όχι με προνομιούχες μετοχές.
Ο κ. Βγενόπουλος επίσης ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του σχεδίου νόμου προς όφελος των ιδιωτών μετόχων των τραπεζών, με σκοπό να τοποθετήσει όσο το δυνατόν λιγότερα κεφάλαια για μια πιθανή στήριξη του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, το οποίο διακρίνεται –σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο- για την ευρωστία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου