Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Έβαλαν τέλος στους εφιάλτες των Πατρινών!


Στη συμμορία συμμετείχαν οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες
 
Πέντε  ληστείες και 74 κλοπές σε σπίτια, καταστήματα –όλα έργα της ίδιας σπείρας τσιγγάνων- και αυτοκίνητα είχαν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή των κατοίκων της Πάτρας τα τελευταία δυο χρόνια! Οι εφιάλτες τους πήραν τέλος με την....εξάρθρωση της συμμορίας στην οποία συμμετείχαν οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες, που ξεκινούσαν από την τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων και έφταναν ως τα 50!

Μαζί τους συνελήφθη άλλος ένας ανήλικος 16 χρόνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πατρών για άλλες υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών! Ακόμη, οι γονείς του 12χρονου μέλους της σπείρας κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν με κλοπές και ληστείες σε βαθμό κακουργήματος και πολλοί ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Χρειάστηκε  κοπιαστική και λεπτομερής έρευνα  της Ασφαλείας Πατρών για να εξαρθρωθεί η εγκληματική ομάδα που η λεία της στα δυο χρόνια της δράσης της είχε φτάσει τα 225.000 ευρώ, 60.000 ευρώ σε μετρητά και 165.000 ευρώ σε αξία κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών. Από τις ληστείες, τις διαρρήξεις και τις κλοπές, 46 είχαν γίνει στο κέντρο της Πάτρας, πέντε στο Ρίο και την Παραλία Πατρών, τρεις στα Αραχωβίτικα, από δυο στην Οβρυά, τα Άνω Συχαινά, την Εγλυκάδα, την Αγυιά, τα Βραχνέικα και το Κάτω Καστρίτσι και από μια στο Σαραβάλι, το Μπεγουλάκι, την Καλλιθέα, την Πανεπιστημιούπολη, το Προάστιο και το Πετρωτό.

Σε πέντε από τις οκτώ περιπτώσεις  κλοπής με τις μεθόδους της απασχόλησης ή του εναγκαλισμού, οι δράστες είχαν ασκήσει σωματική βία στα θύματά τους. Από τις διαρρήξεις, 61 είχαν γίνει σε σπίτια, τέσσερις σε οχήματα και μια σε κατάστημα. Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν και τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για να διαλευκάνουν και τυχόν άλλες πτυχές της παράνομης δράσης τους.
 
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=238569

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου