Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Εξώδικα Ακη σε Σημίτη, Βενιζέλο και 10 πρώην υπουργούς


Εξώδικα Ακη σε Σημίτη, Βενιζέλο και 10 πρώην υπουργούς

Δέκα εξώδικα προς τους πρώην υπουργούς, που ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ την εποχή της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων, έστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος τους καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στη .......
δίκη που αρχίζει το πρωί της Δευτέρας.
Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες που εισέπραξε από τις προμήθειες των υποβρυχίων, αλλά και των συστημάτων ΤΟΡΜ1. Εξώδικη πρόσκληση να καταθέσει στη δίκη έστειλε και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά και επιστολή στον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, πρόσκληση εστάλη και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στους Θόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιώργο Ρωμαίο, Γιάννο Παπαντωνίου, Κώστα Λαλιώτη, Γιώργο Ρωμαίο, Βάσω Παπανδρέου. Πρόσκληση να καταθέσουν εστάλη επίσης και στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων κ.κ. Τζογάνη και Παραγιουδάκη.
Με τον τρόπο αυτό ο πρώην υπουργός επιχειρεί να δώσει πολιτικό τόνο στην δίκη της Δευτέρας. Πάντως, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έχει απορρίψει το αίτημα του πρώην υπουργού να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, τα οποία αποφάσισαν τη συγκεκριμένη προμήθεια, γράφει το Βήμα.
Σε σχέση με το περιεχόμενο των εξώδικων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε απόλυτα προσωπικό τόνο και υπάρχει η χαρακτηριστική φράση «σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τι γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ». Στην επιστολή του, πάντως, ο κ.Τσοχατζόπουλος υπενθυμίζει και την παραγγελία του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ.

http://www.iefimerida.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου