Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Δημιουργία υποδομής από την NSA για την παρακολούθηση e-mail

Κατηγορίες κατά της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ για σχέδια κατασκευής τεράστιας μονάδας η οποία θα παρακολουθεί την ηλεκτρονική αλληλογραφία των πολιτών απηύθυναν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Fox News, η υπηρεσία ετοιμάζει εγκαταστάσεις συνολικού κόστους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην έρημο της Γιούτα, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί παράνομα την ......
ηλεκτρονική αλληλογραφία των αμερικανών πολιτών.
Σχετικό προβληματισμό εξέφρασε στο ρεπορτάζ πρώην υπάλληλος της NSA.
Η υπηρεσία ασφαλείας, από την πλευρά της, η οποία εξυπηρετεί τόσο στρατιωτικές όσο και αστυνομικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ, επέμεινε στη θέση της ότι οι νέες εγκαταστάσεις με το όνομα Bumblehive θα χρησιμεύσουν για την διαδικτυακή και ευρύτερα ηλεκτρονική ασφάλεια στις ΗΠΑ, σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της χώρας.
Κάθε παρακολούθηση πολίτη των ΗΠΑ από την NSA απαιτεί ένταλμα από τουλάχιστον τριμελές δικαστήριο.
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Γ. Μπους είχε εκδώσει διάταγμα το οποίο επέτρεπε την παρακολούθηση συγκεκριμένων συνδιαλέξεων χωρίς την ύπαρξη εντάλματος.
Στις νέες εγκαταστάσεις θα εργάζονται 100 έως 200 υπάλληλοι, και την κατασκευή έχει αναλάβει το Μηχανικό τμήμα του αμερικανικού στρατού ξηράς.


http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-nsa-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-e-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου