Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Τι προσφέρει το νερό με λεμόνι


Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα

Είναι γεγονός ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού, στον οργανισμό είναι πάρα πολλές. Καθαρίζει και μας γεμίζει με δύναμη και ευεξία. Οι ειδικοί μάλιστα τονίζουν πως πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα και όλα θα λειτουργούν καλύτερα μέσα στο σώμα μας. Τι θα συμβεί όμως εάν σε αυτά τα ποτήρια νερό, προσθέταμε και ......κάποιες σταγόνες λεμόνι; Θα εκπλαγείτε...



Όπως διαβάζουμε στο iatropedia, τα οφέλη για την υγεία και γενικότερα στον οργανισμό μας, όταν πίνουμε νερό να προσθέτουμε και λίγες σταγόνες (ή και περισσότερες σταγόνες) λεμόνι, είναι πολλά και ανεβάζουν το επίπεδο της υγείας μας, ενώ βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία πολλών οργάνων.



Όταν πίνουμε νερό με λίγο λεμονάκι μέσα τότε καθαρίζουμε καλύτερα τον οργανισμό μας αφού το λεμόνι λειτουργεί σαν "αντι- σκορβουτικό", και ένας καθαρός οργανισμός μπορεί να καταπολεμήσει ευκολότερα τις ασθένειες.



Επίσης οι αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού απομακρύνουν τα παθογόνα βακτήρια και αποτρέπουν την αποσύνθεση των ιστών. Όταν για παράδειγμα πονάει ο λαιμός μας οι γαργάρες με νερό και λεμόνι είναι ανακουφιστικές.



Αν έχουμε φάει πολύ και νιώθουμε το στομάχι μας βαρύ, τότε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι, θα μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα δυσπεψίας. Το νερό με λεμόνι διαθέτει αλκαλοποιητική επίδραση, και έτσι τα βακτήρια και οι ιοί που μπορούν να επιβιώσουν μόνο σε όξινα περιβάλλοντα δεν μπορούν να αναπυχθούν. Μακροπρόθεσμα βοηθάει και στην απώλεια βάρους.



Το νερό με το λεμόνι επίσης τονώνει την λειτουργία του ήπατος και ταυτόχρονα ελέγχει την υπερβολική χρήση χολής. Ενισχύει τα ηπατικά ένζυμα και ρυθμίζει τα επίπεδα οξυγόνου και ασβεστίου στο ήπαρ.



Το νερό με λεμόνι καθαρίζει το αίμα καλύτερα από το σκέτο νερό ενώ καθιστά ευκολότερη και την διαδικασία της αναπνοής. Ταυτόχρονα ρίχνει την πίεση.
Στις έγκυες γυναίκες που πίνουν νερό με λεμόνι έχει παρατηρηθεί ότι τα οστά του μωρού που θα γεννήσουν, έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα και είναι και πιο εύκαμπτα και πιο δυνατά.


http://prismanews.gr/index.php/health/item/45668-nero-me-lemoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου