Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ στην Πορτογαλία: "Να ρίξουμε τη δικτατορία των τραπεζιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η πορτογαλική αριστερά και οι λαοί της Νοτίου Ευρώπης θα πρέπει να αγωνιστούμε για να απελευθερωθούμε από τα Μνημόνια και να χαράξουμε μια νέα πορεία σώζοντας παράλληλα και την Ευρώπη από το νεοφιλελευθερισμό, την εσωστρέφεια και την αναβίωση του εθνικισμού και των ακραίων συντηρητικών φαινομένων, υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη .......
Λισσαβόνα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τρίπρας.

Ο Α. Τσίπρας ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Πορτογαλία με μια μακροσκελή συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Πέδρο Κορντέιρο της Expresso, ενώ αυτή τη στιγμή συζητά σε πρόγευμα εργασίας με ομάδα γνωστών οικονομολόγων και πανεπιστημιακών Οικονομικών σχολών, μεταξύ των οποίων οι Κάστρο Κάλντας, Φρανσίσκο Λάουκε, Ζοάο Ροντρίγκες, Σάρα Λότσε, Ζοζέ Κρουσμάο, Νάνο Τέλες, Ρικάρντο Πάες Μεμέντε και Άνα Σάντος.

Τη συζήτηση με τους οικονομολόγους συντονίζει ο πρώην συντονιστής του Μπλόκου της Αριστεράς, Φρανσίσκο Λούσα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι Πορτογάλοι οικονομολόγοι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την ευρωπαϊκή του πολιτική.

Αμέσως μετά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχει ο Ρ. Ρινάλντι και ο Χ. Γολέμης, θα συμμετάσχει στη διαδήλωση για την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων, που ανέτρεψε στις 25 Απριλίου του 1974 τη 40χρονη δικτατορία του Σαλαζάρ.

«Σήμερα προσπαθούμε να ανατρέψουμε μια νέα δικτατορία που μας αφαιρεί καθολικά δημοκρατικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Θα πρέπει να ρίξουμε τη δικτατορία των τραπεζιτών», τόνισε στην «Αυγή online» ο Φρανσίσκο Λούσα, ενώ στην αίθουσα έφθανε ο ήχος από τα επαναστατικά τραγούδια και τα συνθήματα από την πλατεία Μαρκές ντε Πομπάλ, που θα ξεκινήσει η πορεία.

http://left.gr/news/o-syriza-stin-portogalia-na-rixoyme-ti-diktatoria-ton-trapeziton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου