Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ...

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες από τις εκλογές, όμως, η Ιταλία απέκτησε νέο πρωθυπουργό. Ο 46χρονος Enrico Letta θα είναι ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας και ένας από τους νεότερους ηγέτες στην Ευρώπη... αυτή τη στιγμή. Και το πρώτο στίγμα της πολιτικής του μάλλον προκαλεί εκνευρισμό στο Βερολίνο.

Ο Letta έλαβε την Τετάρτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ....έχει αίσιο τέλος, αφού έχει τις «ευλογίες» των δύο κομμάτων. Οι διαπραγματεύσεις με τα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη.

«Επέλεξα τον Enrico Letta επειδή είναι νεαρός για τα δεδομένα της πολιτικής ζωής της Ιταλίας, είναι όμως ήδη αρκετά έμπειρος», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Giorgio Napolitano.

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, γεννήθηκε στην Πίζα τον Αύγουστο του 1966 και σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο της πόλης. Έχει λάβει διδακτορικό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παρότι αναρριχήθηκε μέσα από τις τάξεις της κεντροαριστεράς, ο Letta είναι ανιψιός του Gianni Letta, ενός εκ των κορυφαίων συμμάχων του Silbvio Berlusconi.


 http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9523.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου