Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

"Καίει" Διώτη και Παπακωνσταντίνου η κατάθεση Μποτόπουλου (όλα τα Πρακτικά)

lista8Την πραγματογνωμοσύνη των εμπειρογνωμόνων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών για το λάπ-τοπ που έχει κατασχεθεί από το ΣΔΟΕ, έχουν από το βράδυ της Πέμπτης, στα χέρια τους τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, το λαπ-τοπ ανήκει στο γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, ο οποίος φαίνεται πως ......
είχε ανοίξει 1.700 από τα 2.062 αρχεία της λίστας Λαγκάρντ.
Τη πραγματογνωμοσύνη των εμπειρογνωμόνων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών για το λάπτοπ που έχει κατασχεθεί από το ΣΔΟΕ, έλαβαν το βράδυ της Πέμπτης, στα χέρια τους τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής, για τη Λίστα Λαγκάρντ.
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, τύπου λαπτοπ, είχε κατασχεθεί από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Σώματος. Σε αυτόν φαίνεται να εμπεριέχονται ίχνη από 1972 ονομασίες από τα 2062 αρχείων της λίστας Λαγκαρντ, σε διάφορες τοποθεσίες του σκληρού δίσκου. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν βρέθηκαν αναφορές στα αρχεία που αφορούν τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου.
Στην επιτροπή χθες κατέθεσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Κ. Μποτόπουλος. Ο κ. Μποτόπουλος δήλωσε στους βουλευτές πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί να απευθυνθεί στις αντίστοιχες αρχές στην Ιρλανδία και να ζητήσει στοιχεία για τα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν ή ήταν δικαιούχοι στο fund των 550 εκατ. δολαρίων.
Συμπληρώνοντας όμως πως πρόκειται μια χρονοβόρα διαδικασία μιας και τα στοιχεία αφορούν σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση της επιτροπής, προκειμένου να αποφασισθεί ποια από τις δύο διαδικασίες θα ζητηθεί να ενεργοποιηθεί.
Η Επιτροπή αποφάσισε να μην αναστείλει τις εργασίες της αλλά να μεταβάλει το πρόγραμμα των συνεδριάσεων της μέχρι να παραλάβει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.
Δείτε ΕΔΩ όλα τα πρακτικά

http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/49383-kaiei-dioti-kai-papakonstantinou-i-katathesi-botopoulou-ola-ta-praktika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου