Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Καταρρέει η Apple

Καταρρέει η Apple Ο μύθος του άλλοτε κορυφαίου τεχνολογικού κολοσσού ξεθωριάζει

Σε αλλαγή του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) Tim Cook φαίνεται να προχωρά η Apple μετά την αυξανόμενη πτώση της μετοχής της και τη διαγραφόμενη έλλειψη προοπτικών ανάκαμψης.
Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της εταιρίας που απογειώθηκε στα χέρια του Steve Jobs έχει χάσει σχεδόν τη μισή εμπορική της αξία, καθώς το ......
Σεπτέμβριο του 2012 η μετοχή της έφτανε τα 702$ και τώρα έχει καταρρεύσει στα 390$ ανά μετοχή. Πολλοί αναλυτές μάλιστα, τονίζουν πως δεν προβλέπεται άνοδος των κερδών της το επόμενο διάστημα, εκτός αν βγει στην κυκλοφορία κάποιο προϊόν ανάλογου ενδιαφέροντος με το iphone, κάτι προφανώς απίθανο να συμβεί.
Η πτωτική πορεία της εταιρίας είναι εκπληκτική, γεγονός που αποτυπώνεται στην πτώση και της εμπορικής της αξίας. Το τελευταίο εξάμηνο, η βουτιά φτάνει τα 290 δισ. δολάρια δείγμα της κατηφόρας που έχει πάρει η εταιρία, που συγκρατείται στους δείκτες με τις «ισχυρές» μετοχές της Wall Street, μόνο και μόνο επειδή διαθέτει ακόμα ισχυρή ρευστότητα, από την εποχή της παντοκρατορίας του Jobs.
Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο όμως για την Apple, έρχεται από τις προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της, οι οποίοι αναμένεται να πέσουν στο 13% έναντι του 43% που καταγράφηκε την προηγούμενη χρονιά και μάλλον αποτελούν την αρχή του τέλους για τον αμερικανικό κολοσσό.
Διαβάστε επίσης:
Το ανήθικο παιχνίδι της Apple

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου