Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατηγορούν για κακούργημα τον Δεσπότη Ναυπάκτου! [ΦΩΤΟ & ΕΓΓΡΑΦΑ]


- Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη - Μουζακίτη το... ιερό σκάνδαλο!
- Έφτασε και στα χέρια του Στουρνάρα! 

Μία απίστευτη ιστορία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το planet-greece, σχετικά με τον Δεσπότη Ναυπάκτου Ιερόθεο, ο οποίος φέρεται να έχει καταχραστεί δωρεά 800.000 δολαρίων, από Έλληνα Ομογενή, που ζει στις ΗΠΑ, ο οποίος έστελνε χρήματα στον....... ιερωμένο αλλά τα χρήματα κάπου...χάθηκαν...




Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ίδιου του ομογενή από την Αμερική, Ιωάννη Ξύκη, το όνειρό του ήταν αφού δεν μπορούσε να επιστρέψει στην πατρίδα, να κάνει τουλάχιστον κάτι για τους κατοίκους της πατρίδας, που δοκιμάζονται από την κρίση τα τελευταία χρόνια.

Εμπιστεύτηκε τον δεσπότη Ναυπάκτου, Ιερόθεο, ο οποίος και ανέλαβε για λογαριασμό του να χτίσει ένα κέντρο φροντίδας και φιλοξενείας ηλικιωμένων στην περιοχή. Οι ταμπέλες τοποθετήθηκαν, το "Ξύκειον" ίδρυμα έδειχνε ότι προχωρούσε, τα μπετά έπεσαν, μπήκαν και τα τούβλα και ξαφνικά όλα σταμάτησαν! Κι όμως ο Έλληνας Ομογενής έστελνε κανονικά χρήματα!

Το Ξύκειο Καπορδέλειο Ίδρυμα


Το τι ακριβώς συνέβη, μας το περιγράφει, στο plnaet-greece, λεπτομερώς ο δικηγόρος του Ιωάννη Ξύκη, Νίκος Αντωνιάδης:

Πράττοντας ως πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Ιωάννη Ξύκη με το ειδικό πληρεξούσιο που μου παρείχε την 25.2.2013, με την εντολή να προβώ σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τον σκοπό της διερεύνισης των συνθηκών υπό τις οποίες διαχειρίστηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου Γεώργιος Βλάχος, ως πρόεδρος του Καπορδελλείου Ιδρύματος, συνολική δωρεά του κ. Ξύκη περίπου 800.000 ευρώ για την ανέγερση του Ξυκείου Ιδρύματος, ενημερώνω ότι κατατέθηκε αναφορά του κ. Ξύκη κατά του κ. Βλάχου, και κατά παντός άλλου υπευθύνου, στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος (η οποία επιδίδεται επίσης στον κ. Υπουργό Οικονομικών, στην Οικονομική Επιθεώρηση Περιφέρεια Ελλάδας και στον κ. Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου), με την οποία ζητείται το άνοιγμα όλων των λογαριασμών του Ξυκείου Ιδρύματος, των λογαριασμών του κ. Βλάχου και της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου, η κατάσχεση του βιβλίου εσόδων και εξόδων του Ξυκείου, και ο εν γένει πλήρης διαχειριστικός έλεγχος του Ξυκείου αναφορικά με την ως άνω δωρεά (αποδείξεις είσπραξης και βεβαίωσης δωρεών, καταχώριση αυτών στο βιβλίο εξόδων-εσόδων, εμβάσματα, αναλήψεις, και ταύτιση των αναλήψεων αυτών με καταβολές για δαπάνες ανέγερσης -ένσημα, εργολαβίες, αγορά υλικών κ.λ.π.- και αναζήτηση όλων των σχετικών παραστατικών και τιμολογίων, επίσημες προσφορές και οι σχετικές αποφάσεις για την τελική αποδοχή εκάστης προσφοράς και της αιτιολόγησης αυτής για πάσης φύσεως εργασίες και αμοιβές κ.λ.π.), δεδομένου ότι ο εντολέας μου κ. Ξύκης, παρά τις συνεχείς έγγραφες και προφορικές προς τούτο οχλήσεις του έχει λάβει παραστατικά μόνο για ποσό 15.000 δολλαρίων και κάποια ένσημα του Ι.Κ.Α.

Ως χαρακτηριστικό δε δείγμα, κατά τον κ. Ξύκη, της αδιαφάνειας της διαχείρισης της δωρεάς του, είναι το γεγονός ότι για όλα αυτά τα τεράστια ποσά των εμβασμάτων ελάμβανε μόνο χειρόγραφες σημειώσεις ή απλές εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ αναφορικά με το Ι.Κ.Α., για το οποίο γίνεται λόγος ανωτέρω, υπήρξε έγγραφη απαίτηση από τον κ. Βλάχο καταβολής ποσού 12.844,52 € για εισφορές στο Ι.Κ.Α., που κατά τον κ. Βλάχο προέκυψαν μετά από επανέλεγχο του Ι.Κ.Α., πλην όμως ως συνημμένο έγγραφο αποδεικτικό προς τούτο στοιχείο, αντί της (αυτονόητης) αποστολής του σχετικού εγγράφου του Ι.Κ.Α., του εστάλη και πάλι μία απλή εκτύπωση από ηλεκτρονικό υπολογιστή… τόσο + τόσο + τόσο = 12.844,52 €.


Δείτε κι ένα από τα πολλά έγγραφα, τα οποία έστελναν, όπως καταγγέλει ο δικηγόρος, σαν... απόδειξη στον ομογενή, Ιωάννη Ξύκη


Στο θέμα θα επανέλθουμε, γιατί απ' ότι φαίνεται έχει πολύ ψωμί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου