Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ''Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ''...

Στην κορυφή της ατζέντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνει από αυτή την εβδομάδα η προώθηση της λεγόμενης «συμμαχίας του Νότου», δηλαδή ...
των ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται σε μνημόνιο, ή έστω υπό την ασφυκτική πίεση της γερμανικής ηγεσίας. Η αρχή θα γίνει με την επίσκεψη, που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη στην Πορτογαλία, με αφορμή την.... επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων. Ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στην πορεία και θα μιλήσει σε δημόσια εκδήλωση, ενώ θα έχει και σειρά επαφών με κόμματα και θεσμικούς φορείς της Πορτογαλίας.
Οι επιτελείς του έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζουν κι άλλες επισκέψεις για τη συνέχεια, όπως στην Ισπανία. Στόχος των κινήσεων αυτών είναι ο συντονισμός των χωρών που πλήττονται από τη λιτότητα και τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές, ώστε να υπάρξουν αλλαγές σε επίπεδο συσχετισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να εγκαταλειφθεί η σημερινή γερμανική συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Παράλληλα η Κουμουνδούρου αναζητεί τρόπους εξωστρέφειας στη δράση του κόμματος. Το πρώτο βήμα είναι η διαμόρφωση ενός πλάνου εξορμήσεων ενόψει του συνεδρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλους τους δήμους της χώρας έως τα τέλη Μαΐου, όταν και η διαδικασία θα κορυφωθεί με ομιλίες του κ. Τσίπρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σχεδιάζεται επίσης όλες οι συνελεύσεις των τοπικών οργανώσεων του κόμματος να γίνουν σε πλατείες και να είναι ανοιχτές στον κόσμο.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του στην εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'', λόγω του πιεσμένου προγράμματος του, ενόψει του ταξιδιού του στην Πορτογαλία. 
 
 http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2969.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου