Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Τσοχατζόπουλος: Εμένα κυνηγούσαν και φυλάκισαν τη γυναίκα μου


Τσοχατζόπουλος: Εμένα κυνηγούσαν και φυλάκισαν τη γυναίκα μου

Στις 8 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα με πέντε απόντες κατηγορουμένους. Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε διαπράξει την πράξη ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως «εμένα κυνηγούσαν και .......
φυλάκισαν τη γυναίκα μου».
Παράλληλα, ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε κατάπτυστο το κατηγορητήριο εναντίον του, ενώ αναφερόμενος στην προφυλάκιση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη και της κόρης του Αρετής, τόνισε πως «ασκήθηκε βία κρατική».
Από την πλευρά του ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας ομολόγησε την ενοχή του ισχυριζόμενος ότι παγιδεύτηκε από τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και την επιείκεια του δικαστηρίου.
Ολοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είτε οι ίδιοι προσωπικά, είτε μέσω των συνηγόρων τους αρνήθηκαν την κατηγορία.
Η πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης
Οι κατηγορούμενοι έφτασαν στο δικαστήριο με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και φορούσαν χειροπέδες, οι οποίες αφαιρέθηκαν μέσα στην αίθουσα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν ευδιάθετος, το έπαιζε άνετος, χαιρέτησε δια χειραψίας τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο για να καλύψουν τη δίκη και τους είπε «Εγώ είμαι καλά, εσείς;» και πρόσθεσε «Θα δώσω μάχη μέχρι τέλους». Στη συνέχεια συνομίλησε με τον Γιάννη Σμπώκο και αγκάλιασε και φίλησε την πρώην λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Ευδιάθετος και χαμογελαστός μπήκε στη δικαστική αίθουσα και ο Σαχπατζίδης.
Αντίθετα η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη εμφανίστηκε κουρασμένη και με θλιμμένο ύφος και περιορίστηκε σε κάποιες χειραψίες μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Στην αίθουσα ήταν και οι συνήγοροι υπεράσπισης Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Αλέξης Κούγιας.
Απούσες από τη διαδικασία η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου Αρετή και η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν. Στο πλευρό του στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα καθίσουν τόσο η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, όσο και η κόρη του, αλλά και ακόμη 16 άτομα. Το λεωφορείο - κλούβα που τους μετέφερε έφτασε στο Εφετείο λίγα λεπτά πριν τις 9.
Ενας ηλικιωμένος που ήταν στην αίθουσα τον πλησίασε και τον αγκάλιασε, ενώ κάποιος φώναξε από το πλήθος «Αθώος!». Η δίκη ξεκίνησε, αλλά ο πρόεδρος της έδρας είπε να αποχωρήσουν οι παρόντες μάρτυρες των κατηγορουμένων αφού η σημερινή ημέρα θα αναλωθεί σε διαδικαστικά θέματα. Στη συνέχεια η δίκη διεκόπη για μία ώρα.
Ο πρώην υπουργός ζητούσε να αναιρεθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη. Οι Αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτησή του αλλά και τον ισχυρισμό ότι η κατάργηση αυτή συνιστά αποκλεισμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου και έκριναν ότι η κατάργηση αυτή του δικαιώματος άσκησης αναίρεσης δεν είναι αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Στο χώρο του Εφετείου είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μέτρα τα οποία θα τηρούνται καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης. Εχει μάλιστα δημιουργηθεί ειδικό κέντρο Τύπου προκειμένου να εξυπηρετηθούν δημοσιογράφοι από την Ελλάδα αλλά και πολλές χώρες του κόσμου.

http://www.iefimerida.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου