Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Στις κάλπες οι φοιτητές

Στις κάλπες οι φοιτητές Άνοιξαν το πρωί οι κάλπες στις σχολές και τα τμήματα Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, με τις φετινές φοιτητικές εκλογές να διεξάγονται υπό τη «σκιά» της συγκρότησης των νέων Συμβουλίων Διοίκησης των Ιδρυμάτων και του......
σχεδίου «Αθηνά», που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολών και τμημάτων.

Δύο ζητήματα που απασχόλησαν φοιτητική και σπουδαστική νεολαία το προηγούμενο διάστημα. Συγχρόνως για άλλη μία χρονιά οι εκλογές γίνονται και υπό την «σκιά» της οικονομικής κρίσης, που ούτως ή άλλως επηρεάζει τις «κινήσεις» των φοιτητών.
Για άλλη μια χρονιά το κλίμα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν είναι αυτό που θα ήθελαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, καθώς μεγάλη μερίδα της νεολαίας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για μια διαδικασία που πριν από χρόνια ήταν και ένα είδος δημοσκόπησης για τα πολιτικά κόμματα.
Για άλλη μια χρονιά δεν φαίνεται πιθανότητα εκλογής κοινώς αποδεκτών αποτελεσμάτων, κάτι που έχει να συμβεί πολλές δεκαετίες. Ωστόσο είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση ευρείας κλίμακας μετά τις εθνικές εκλογές του 2012 και σε κάθε περίπτωση ορισμένοι θα βγάλουν συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των παρατάξεων.
Στις κάλπες οι φοιτητές
Οι περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές θεωρούν ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί η πρώτη θέση που ανήκει εδώ και χρόνια στη ΔΑΠ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των παρατάξεων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Να σημειωθεί πάντως ότι αν και επικρατεί σε γενικές γραμμές υποτονικό κλίμα, ορισμένοι ανησυχούν για τυχόν εντάσεις σε ορισμένες σχολές ή και ιδρύματα, καθώς τέτοιου είδους φαινόμενα παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκδηλώσεων.
Επιδίωξη πάντως όλων των παρατάξεων είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς, τα τελευταία χρόνια, η συμμετοχή των φοιτητών είναι πολύ μικρότερη από αυτή που θα ήθελαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων.
Τέλος, οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν με τη δύση του ηλίου και για άλλη μια χρονιά οι εκπρόσωποι των παρατάξεων δεν αναμένεται να συμφωνήσουν στα αποτελέσματα, αλλά κάθε παράταξη θα ανακοινώσει τα δικά της.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63814267

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου