Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο δήμος κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, «ναι» σε δημοψήφισμα, είπε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ. Στο μεταξύ τέσσερα ήταν τα επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 51% της ΕΥΑΘ.
Πρόκειται για τη ......
γαλλική Suez Environment (από κοινού με την Ακτωρ), τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε κοινό σχήμα με τον επιχειρηματία Γ. Αποστολόπουλο του ομίλου Ιατρικού Αθηνών και ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης, τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και την «Κίνηση 136» (πρωτοβουλία πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και αντιπροτείνει την κοινωνική διαχείρισή της μέσω συνεταιρισμών σε επίπεδο γειτονιάς).
Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις και θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Νωρίτερα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ διαδήλωσαν εργαζόμενοι στην εταιρεία, φορείς, πολίτες και μέλη της «Κίνησης 136» και της «SOSτε το νερό». Με συνθήματα και πολύχρωμα πανό, οι συγκεντρωμένοι έκλειναν κατά περιόδους και για σύντομα χρονικά διαστήματα το δρόμο. Επίσης έκαναν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια σε πολίτες, ενώ προχώρησαν και στη συλλογή υπογραφών κατά της ιδιωτικοποίησης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=361179

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου