Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ποιοι απολύονται από το Δημόσιο

Ποιοι απολύονται από το Δημόσιο 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου μέχρι το 2014. Δεν συνδέονται οι 25.000 που θα μετακινηθούν λόγω διαθεσιμότητας.

Αυστηρά προκαθορισμένα θα είναι τα κριτήρια που θα ισχύσουν στην αξιολόγηση, με βάση την οποία θα οδηγηθούν στην ......
απόλυση 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015. Η ομιλία του κ. Αν. Μανιτάκη χθες στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο αποτελεί προάγγελο νομοθετικής παρέμβασης που ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά το Πάσχα ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει τις εξουσιοδοτικές πράξεις για τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, το νέο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών αλλά και παρεμβάσεις για τον έλεγχο των αναρρωτικών αδειών στο Δημόσιο.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως μέσα στο τρέχον έτος θα απολυθούν 4.000 υπάλληλοι και θα ακολουθήσουν άλλοι 11.000 το 2014.
Όπως είπε ο υπουργός οι προς απόλυση υπάλληλοι θα επιλεγούν μεταξύ όσων υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
Μεταξύ αυτών θα επιλεγούν πρώτα όσοι δεν είναι κάτοχοι πτυχίων, ανήκουν δηλαδή στις κατηγορίες Δ.Ε. Και Υ.Ε.
Οι υπάλληλοι υπηρετούν σε οργανισμούς που κλείνουν και οι θέσεις τους καταργούνται θα μπουν σε διαθεσιμότητα και θα αξιολογηθούν τα τυπικά τους προσόντα.
Προς απόλυση είναι και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν, ενώ οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου θα απολύονται αυτομάτως με την κατάργηση του νομικού προσώπου.
Το πρώτο κύμα απολύσεων θα έρθει με την κατάργηση 15 ως 20 οργανισμών, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες, αμέσως μετά το Πάσχα, αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα λουκέτα μέσω των οποίων θα βρεθούν εκτός δημοσίου 1.800 υπάλληλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου