Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Άρχισε η δίκη των διευθυντικών στελεχών της Marfin: Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Άρχισε ενώπιον του δεύτερου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας η δίκη των διευθυντικών στελεχών της Marfin οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο των τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Σταδίου στις 5 Μαΐου το 2010.
Κατηγορούμενοι είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, Κων/νος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφάλειας του κτιρίου, Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και η .......
υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου.

Ως πρώτος μάρτυρας εξετάστηκε ο πατέρας της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της εγκύου που είχε βρει τραγικό θάνατο, ο οποίος τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το κατάστημα έπρεπε να είχε θωρακιστεί καθώς τα τζάμια είχαν σπάσει κατ' επανάληψη και παρόλα αυτά δεν έβαλαν νέα τζάμια ασφαλείας».
Τόνισε πως δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου και δεν υπήρχε μελέτη πυροπροστασίας.


Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί το υποκατάστημα δεν έκλεισε νωρίτερα εκείνη την ημέρα «αφού τα επεισόδια ήταν αναμενόμενα κι άλλες τράπεζες στη Σταδίου είχαν κλείσει».
Τέλος κατήγγειλε πως «σε προηγούμενες περιπτώσεις πάλι είχε μπει φωτιά μέσα στο κατάστημα και την είχαν σβήσει από μόνοι τους οι εργαζόμενοι εξ ανάγκης με ιδία μέσα».

http://www.lykavitos.gr/2013/04/marfin.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου