Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αποκάλυψη: 800.000 ευρώ χορηγία από τον ΟΠΑΠ στον Ψυχάρη!

Με πολύ περίεργο τρόπο χειρίστηκε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος την χορηγία που απ ‘ ότι φαίνεται κατευθύνεται στον ΔΟΛ και συγκεκριμένα στο Κυριακάτικό «Βήμα» για τα βιβλία «Το Βήμα- 90 χρόνια» η οποία ανέρχεται στις 800.000 ευρώ.
Οι πληροφορίες θέλουν την χορηγία να .......έχει περάσει από την πίσω πόρτα καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο και η αρμόδια Επιτροπή του Οργανισμού αρνήθηκε να δώσει την ανάλογη έγκριση. Αρχικά για τυπικούς λόγους καθώς η εφημερίδα, παρότι χρησιμοποιούσε τον ΟΠΑΠ σαν χορηγό, δεν είχε μπει καν στον κόπο να στείλει επίσημο αίτημα κι αργότερα και για λόγους δεοντολογίας από την στιγμή που η εφημερίδα διαφημίζει εταιρείες ιντερνετικού στοιχήματος, ανταγωνίστριες του ΟΠΑΠ.
Ας δούμε όμως την ιστορία από την αρχή. Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι για την χορηγία της σειράς βιβλίων «Το Βήμα- 90 χρόνια» που κυκλοφορεί μαζί με την Κυριακάτικη εφημερίδα υπήρχε συνεννόηση ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ κ. Λουρόπουλοκαι τον Σταύρο Ψυχάρη, Πρόεδρο του ΔΟΛ, με αποτέλεσμα η πλευρά της εφημερίδας να θεωρήσει ότι δεν χρειαζόταν καν να στείλει επίσημο αίτημα στον Οργανισμό και στην αρμόδια Επιτροπή έγκρισης διαφημίσεων και χορηγιών.
Έτσι ενώ στις πρώτες εκδόσεις φαινόταν σαν χορηγός ο ΟΠΑΠ ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία τέτοια χορηγία καθώς η Επιτροπή αρνήθηκε να εγκρίνει χορηγία για την οποία δεν είχαν γίνει η τυπικές διαδικασίες.
Μετά την πρώτη άρνηση το επίσημο αίτημα ήρθε στον ΟΠΑΠ όμως και πάλι η προσπάθεια της δια τηλεφώνου έγκρισης που έκανε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ συνάντησε τις αρνήσεις της πλειοψηφίας των μελών της αρμόδιας Επιτροπής που δεν θέλησαν να δώσουν χορηγία σε μια εφημερίδα που έχει στενή συνεργασία με Στοιχηματικές εταιρείες στο Ιντερνέτ. Την στιγμή που όπως είναι γνωστό ο ΟΠΑΠ έχει προσφύγει στα Δικαστήρια εναντίον ΜΜΕ που διαφημίζουν ιντερνετικό στοίχημα.
Παρά το γεγονός ότι οι ενστάσεις ήταν πολλές και τεκμηριωμένες φαίνεται ότι με κάποιο τρόπο «κάμφθηκαν» καθώς οι πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι η χορηγία τελικά εγκρίθηκε, η εισήγηση πέρασε και μάλιστα ανέρχεται στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 800.000 ευρώ.
Το ερώτημα είναι τελικά η χορηγία θα ολοκληρωθεί; Θα τα δώσετε τα χρήματα κ. Λουρόπουλε;
Πηγή: paraskhnio.gr
http://www.lykavitos.gr/2012/11/800000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου