Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη λύση από τη χρεοκοπία υποστηρίζει αναλυτής


Για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη λύση από τη χρεοκοπία υποστηρίζει αναλυτής

Εμβρόντητος δήλωνε το πρωί ο γνωστός οικονομικός αναλυτής Μαρκ Όστβαλντ της Monument Securities από την ανικανότητα του Eurogroup να κατανοήσει τις πραγματικές διαστάσεις της προβληματικής κατάστασης της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, είπε:
«Για άλλη μία φορά μένει κανείς άναυδος από....
την ανικανότητα όλων των εμπλεκομένων μερών να αντιμετωπίσουν ορισμένους παράγοντες-κλειδιά:
α) Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν σχετίζονται κατά κανένα τρόπο με το κόστος εξυπηρέτησης/βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους. Κατ' αυτή την έννοια, όποια μέτρα κι αν ληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση είναι μάταια.
β) Τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν να κάνουν με το υπέρογκο χρέος της, το οποίο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει βιώσιμο αν δεν επέλθει ένα τεράστιο κούρεμα που θα περιλαμβάνει και το σύνολο των ελληνικών ομολόγων του επίσημου τομέα [...] Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις πέρα από την ολοκληρωτική χρεοκοπία.
Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε σήμερα, ούτε την 26η Νοεμβρίου ούτε καμιά άλλη ημερομηνία. Για όσο μεγαλύτερο διάστημα τα εμπλεκόμενα μέρη δεν θα καταφέρνουν να δουν κατάματα την πραγματικότητα, τόσο μεγαλύτερη θα γίνεται η πιθανότητα μιας εντελώς ασύντακτης χρεοκοπίας».

http://www.iefimerida.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου