Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Τον περίμεναν στην Προανακριτική και αυτός μιλούσε σε πάνελ στην τηλεόραση [βίντεο]


Τον περίμεναν στην Προανακριτική και αυτός μιλούσε σε πάνελ στην τηλεόραση [βίντεο]

Μπορεί στην Ελλάδα να συζητείται το αν και πότε θα έρθει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Βουλή, όμως ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει στη Νέα Υόρκη και δίνει συνεντεύξεις σε νεόκοπους και ανερχόμενους δημοσιογράφους όπως παρατηρεί ο Μιχάλης Ιγνατίου.
Ο γνωστός ανταποκριτής γράφει στην ιστοσελίδα του μεταξύ άλλων: «Για την ελληνική κρίση, και για τις προσπάθειές του να ......
αποφύγει η Ελλάδα τη χρεωκοπία, μίλησε χθες το βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές-μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, αναμένουν την άφιξη του κ. Παπανδρέου στην Αθήνα, για να καταθέσει για την επίμαχη "Λίστα Λαγκάρντ", αν και πληροφορίες αναφέρουν πως δεν προτίθεται να το πράξει.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και το βράδυ της Πέμπτης μετέβη στο στούντιο του MSNBC για να συνομιλήσει με τον Chris Hayes, ένα νεαρό και πολύ έξυπνο παρουσιαστή, που οι ειδικοί πιστεύουν πως "έχει μέλλον στην τηλεόραση".
Ο Hayes παρουσίασε δηλώσεις βουλευτών και γερουσιαστών που προειδοποίησαν ότι η Αμερική κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα, για να απαντήσει ο κ. Παπανδρέου ότι "οι Ρεπουμπλικανοί είναι αυτοί που έκαναν την Αμερική να φαίνεται όπως η Ελλάδα". Στο σημείο αυτό άδραξε την ευκαιρία για να τονίσει ότι "είναι οι Ελληνες συντηρητικοί (σ.σ.: Καραμανλής και ΝΔ) που έκαναν χάλια την Ελλάδα", και ο ίδιος είναι αυτός που "σκούπισε" το χάος.
Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι το κοινωνικό κράτος που δημιούργησε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά ο καπιταλισμός. Ανέφερε το παράδειγμα της σύγκρουσης των γιατρών με τις φαρμακευτικές εταιρείες, είπε ότι υπήρχε διαφθορά και ότι αυτή τη στιγμή οι τιμές των φαρμάκων και της ιατροφαρμευτικής περίθαλψης έχουν μειωθεί κατά 30%.
Ο δημοσιογράφος παρουσίασε εικόνες από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών, για να απαντήσει ο κ. Παπανδρέου ότι είναι ο πρώτος που "πέρασε" νομοσχέδιο από τη Βουλή για τη νομιμοποίηση των μεταναστών.
Το μάθημα του κ. Παπανδρέου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να συνεχίσει να διδάσκει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο και το επόμενο σχολικό έτος.»
Δείτε το βίντεο της εκπομπής ΕΔΩ

http://www.iefimerida.gr/news/9 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου