Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για το γιγαντιαίο σκάνδαλό του ΟΠΑΠ μετά τη παρέμβαση φωτιά της Ν. Μπακογιάννη και την επιστολή Κόκκαλη με την οποία γνωστοποιεί την αποχώρηση του από το διαγωνισμό

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης που ασχολούνται με το γιγαντιαίο σκάνδαλο του ΟΠΑΠ έχουν από σήμερα στα χέρια τους δύο νέα ντοκουμέντα που είναι καθοριστικά για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Το πρώτο ντοκουμέντο είναι η επερώτηση-φωτιά της Ντόρας Μπακογιάννη μέσα από την οποία τεκμηριώνεται με απόλυτο τρόπο το γιγαντιαίο σκάνδαλο και αναδεικνύονται οι..... κακουργηματικές ευθύνες των διοικήσεων του ΟΠΑΠ και του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς που δεν παρενέβη να σταματήσει τη γενική συνέλευση μαϊμού στην οποία ο βασικός μέτοχος εμφανίστηκε με το 3,2 % των μετοχών.

Το δεύτερο ντοκουμέντο που βρίσκεται στα χέρια των δύο κορυφαίων δικαστών είναι η επιστολή του Κόκκαλη προς το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ με την οποία γνωστοποιεί την αποχώρηση του από το διαγωνισμό. Αυτό δείχνει ότι η συμμετοχή της Intralot στο διαγωνισμό ήταν προσχηματική και εντάσσονταν στο γενικότερο σχέδιο των εκβιασμών προς τους υποψήφιους επενσυτές. Δείχνει επίσης τη συμπαιγνία ανάμεσα σε Κόκκαλη, ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ οι οποίοι στην εναγώνια προσπάθεια τους να υπογράψουν τη χαριστική σύμβαση προς τον εθνικό προμηθευτή αδιαφόρησαν για το δημόσιο συμφέρον με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τώρα να καθίσουν στο σκαμνί κατηγορούμενοι για το κακούργημα της απιστίας.
 
http://www.lykavitos.gr/2013/04/blog-post_8411.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου