Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Κωνσταντοπούλου: Να απαγορευθεί η έξοδος στο εξωτερικό για τον Παπανδρέου


Διαφωνία με Κοντονή στην Προανακριτική

Διαφωνία προέκυψε στην Προανακριτική μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Σταύρου Κοντονή, όταν η πρώτη ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στο προεδρείο της Ολομέλειας της Βουλής για να μην δοθεί άδεια στον...... πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για το εξωτερικό.

Πρόταση με την οποία διαφώνησε ο κ. Κοντονής, σημειώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την Επιτροπή είναι να έρθει να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου και όχι να του απαγορευτεί η άδεια για το εξωτερικό.

Νωρίτερα η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για όσα αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε χθες.

Είχε προηγηθεί ψηφοφορία μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει νομότυπα η κλήτευση του κ. Παπανδρέου και να καταθέσει ως μάρτυρας, η οποία υπερψηφίστηκε από τους 8 παρόντες βουλευτές, ενώ την καταψήφισε μόνο ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Παπανδρέου θα περιμένει να του σταλεί πρώτα η κλήτευση και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η κατάθεση της συνεργάτιδας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφίας Μπέλμπα, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Lagard.

Αύριο στην Προανακριτική έχει κληθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Περισσότερα: Κωνσταντοπούλου: Να απαγορευθεί η έξοδος στο εξωτερικό για τον Παπανδρέου - Akous. Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου