Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κύπρος: 6.000 απέσυραν καταθέσεις έως τις 15 Μαρτίου

REUTERS/Yannis Behrakis Μια λίστα με 6.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαρτίου προχώρησαν σε απόσυρση καταθέσεων πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Κύπρο, έφτασε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.
REUTERS/Yannis Behrakis Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί η Κεντρική Τράπεζα δεν απέστειλε όλα τα......
στοιχεία, που ζητούσε η Επιτροπή και αφορούσαν τις εκροές καταθέσεων τον τελευταίο χρόνο.
Στην επιστολή ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας διευκρίνισε ότι αποστέλλει τα στοιχεία των 15 πρώτων ημερών του Μαρτίου, γιατί η συλλογή ενός τεράστιου όγκου πληροφοριών που θα καταλήξει στην Ερευνητική Επιτροπή πιθανόν να μην εξυπηρετεί τους σκοπούς της έρευνας της και αφήνει ερωτηματικό για το κατά πόσον το αίτημα της Βουλής είναι συμβατό με το τραπεζικό απόρρητο.
Ο κ. Συλλούρης ανέφερε, επίσης, ότι στην επιστολή που στάλθηκε στην Επιτροπή επιβεβαιώθηκε ότι, όταν πάρθηκε απόφαση για στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας για 1,8 δισ. ευρώ, δεν στάλθηκε στη Βουλή το ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας, στο οποίο αναγραφόταν το ύψος του ELA προς τη Λαϊκή.
Ο κατάλογος θα τεθεί στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων και την ερχόμενη Πέμπτη θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιων της Επιτροπής Θεσμών ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.8emata&id=356463

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου