Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ & ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Αδιανόητο: Εκτός από τις καταθέσεις τους παίρνουν ως "εγγύηση" και τα κοιτάσματα!

Tελικά αυτό που πραγματικά ήθελαν, το παίρνουν από την Κύπρο οι τροικανοί: Η Κύπρος, ως συμπληρωματικό (!) μέτρο ττης κατάσχεσης των καταθέσεων είναι έτοιμο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δημιουργηθεί ειδικό ταμείο στο οποίο θα καταλήγουν όλα τα μελλοντικά δημόσια έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
Παράλληλα, για .......
τον τομέα της ενέργειας προβλέπονται επίσης ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών όπως η εταιρεία ηλεκτρισμού ΑΗΚ καθώς και η πλήρης συμμόρφωση με το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ (τρίτο ενεργειακό πακέτο).
Αντίθετα, ενδεχόμενα έκτακτα έσοδα της κυπριακής κυβέρνησης που θα υπερβαίνουν τον στόχο του μνημονίου θα κατευθύνονται κατά προτεραιότητα στην μείωση του κρατικού χρέους της Μεγαλονήσου.
Εκτός αυτών, οι βασικοί μακροπρόθεσμοι στόχοι του Μνημονίου είναι, μεταξύ άλλων:
  • Η συνέχιση της διαδικασίας δημοσιονομικής προσαρμογής με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 4% του κυπριακού ΑΕΠ το 2017 και διατήρησή του σε αυτά τα επίπεδα τα επόμενα χρόνια
  • Η μείωση των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού το συντομότερο δυνατό.
  • Η πλήρης εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν στις 23 Νοεμβρίου του 2012 σε τεχνικό επίπεδο και τα οποία ανέρχονται στο 7,5% του ΑΕΠ της Κύπρου για το διάστημα 2012-2017, ενώ μόνο για το 2013 τα μέτρα υπολογίζονται στο 1,5% του ΑΕΠ.
  • Ο περιορισμός της αύξησης του μισθολογικού κόστους του δημοσίου καθώς και των κοινωνικών επιδομάτων με εξαίρεση τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
  • Η συγκράτηση των δαπανών, η βελτίωση του φορολογικού μηχανισμού καθώς η υιοθέτηση διαρθρωτικών μέτρων.
Είναι εκπληκτικό το ότι οι τροικανοί παίρνουν και τα κοιτάσματα και τις καταθέσεις και τον έλεγχο του κράτους και όλα! Σίγουρα οι ηγεσίες των σύγχρονων ελληνικών κρατών διαγωνίζονται μεταξύ τους σε μειοδοσία, αλλά αυτά είναι ενέργειες που η ιστορία τις τιμωρεί, όπως και τους πρωταγωνιστές τους...
Ρήτρα πρόσθετων μέτρων
Σε περίπτωση υποαπόδοσης των μέτρων και κατά συνέπεια χαμηλότερα έσοδα ή υψηλότερες κοινωνικές δαπάνες, η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να είναι έτοιμη να προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, κυρίως σε ότι αφορά στη μείωση των δαπανών.
Η πρώτη δέσμη συγκεκριμένων μέτρων
Στο Μνημονιο προβλέπονται και συγκεκριμένα μέτρα άμεσης εφαρμογής όπως:
  • Αύξηση του εταιρικού φόρου στο 12,5%
  • Αύξηση του φόρου σε τόκους και μερίσματα επί των συναλλαγών στο 30%
  • Αύξηση του συντελεστή του ειδικού φόρου πιστωτικών ιδρυμάτων από 0,11% να 0,15% με 25/60 των εσόδων που προορίζονται για ειδικό λογαριασμό για το ταμείο χρηματοοικονομικής σταθερότητας.
  • Αύξηση στα τέλη δημόσιων υπηρεσιών 17%
  • Αλλαγή της φορολογικής κλίμακας για τα οχήματα και αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας με βάση τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
 http://www.defencenet.gr/defence/item/%C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου