Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μήνυση ΑΝ.ΕΛ. στη διοίκηση του ΚΘΒΕ


Μηνυτήρια αναφορά για «παραπτώματα και σοβαρές διοικητικές παρατυπίες» της διοίκησης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο, υπέβαλε σήμερα ο ηθοποιός και βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Μαζί με τη βουλευτή Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, αρμόδια του κόμματος για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και παρέδωσαν αντίγραφο σχετικής ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Χαϊκάλης στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Λάμπρο Τσόγκα. Το παραπάνω έγγραφο μετατράπηκε σε....... μηνυτήρια αναφορά.

«Το ΚΘΒΕ, και συγκεκριμένα η διοίκησή του, ανέθεσε με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς διαγωνισμό, στην εταιρεία συμβούλων "ΕΥΠΟΛΙΣ" σύμβαση αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των έργων ΕΣΠΑ: "Επέκταση και αναβάθμιση των σκηνών του ΚΘΒΕ" και "ιστός θεάτρου ΚΘΒΕ" την οποία κατάφερε να περάσει με οριακή πλειοψηφία (τέσσερις ψήφοι υπέρ και τρεις κατά). Εν συνεχεία, όταν υπεγράφη η σχετική σύμβαση, δεν υπήρξε έλεγχος από τη Νομική Υπηρεσία του θεάτρου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζητούσε από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα να απαντήσει «αν θα προβεί στον έλεγχο των πράξεων της διοίκησης του ΚΘΒΕ, για να ελέγξει τη βασιμότητα των στοιχείων και εν συνεχεία να μας τα γνωστοποιήσει».


http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=355614

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου