Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σύνορα Κίνας-Β. Κορέας: Μεγάλες ασκήσεις του κινεζικού Στρατού με πραγματικά πυρά


Μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποίησε η Κίνα στην ευαίσθητη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, έκανε γνωστό εχθές του υπουργείο Άμυνας της Κίνας. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό από τον πόλεμο της Κορέας αλλά και γεωγραφικό ορόσημο τον ποταμό Γιαλού με τη συμμετοχή τεθωρακισμένων μονάδων και βοή πραγματικών πυρών.
Πιο ασκήθηκαν δυνάμεις της 126ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας με .......
άρματα μάχης Type 88, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης  ZBD-97 και συστήματα πυροβολικού πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων. Μάλιστα όπως αναφέρει η κινεζική εφημερίδα PLA Daily η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε άσχημες καιρικές συνθήκες και εν μέσω σφοδρής χιονοθύελλας.
Οι αναφορές για κινητοποίηση των κινεζικών δυνάμεων στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα ξεκίνησαν με την επιδείνωση των σχέσεων της Βόρειας με τη Νότια Κορέα και κορυφώθηκαν με τις απειλές του Βορειοκορεάτη ηγέτη  Kim Jong Un   ότι θα βομβαρδίσει τις ΗΠΑ και την αντίστοιχη αμερικανική κινητοποίηση με πτήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών και μαχητικών F-22 πανω από τη Νότια Κορέα.
Όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι υπάρχει έντονη κινητοποίηση  κινεζικών μονάδων αρμάτων μάχης , πυροβολικού και πεζικού  στην επαρχία Jilin η οποία συνορεύει  με τη Βόρεια Κορέα έχοντας ανεβάσει το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας σε «Level One» που είναι το ανώτατο επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.
Οι μετακινήσεις μονάδων αρμάτων μάχης ΤΟΜΑ , ΤΟΜΠ και αυτοκινούμενου πυροβολικού της 126ης ΤΘ Μεραρχίας που είχαν εντοπιστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβεβαιώθηκαν με τις ασκήσεις που διεξήχθησαν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου