Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αιφνιδιαστική έφοδος του ΣΔΟΕ στο υπουργείο Οικονομικών για να πιάσει τους «κοπανατζήδες»


Αιφνιδιαστική έφοδος του ΣΔΟΕ στο υπουργείο Οικονομικών για να πιάσει τους «κοπανατζήδες»

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έκανε ξαφνικό «ντου» στο υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Τετάρτης, κάνοντας φύλλο και φτερό τους φακέλους των υπαλλήλων για να διαπιστώσουν ποια από αυτούς δεν πολυπατάνε στη δουλειά και τις υπηρεσίες τους.
Ο έλεγχος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» έγινε έπειτα από καταγγελίες πολιτών ότι ένας υπάλληλος πήγαινε στην.......
υπηρεσία, χτυπούσε κάρτα και, εν συνεχεία, έφευγε για να εργαστεί στο... μαγαζί του.
Αντίστοιχοι έλεγχοι για να εντοπιστούν οι «κοπανατζήδες» έχουν ξεκινήσει σε πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ οι έρευνες διεξάγονται είτε αυταπάγγελτα είτε μετά από καταγγελίες πολιτών που έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.
Αλλωστε, είναι γνωστή, εδώ και καιρό, η πρακτική υπαλλήλων που έβαζαν επί χρόνια συναδέλφους τους να χτυπάνε κάρτα αντ ' αυτών ή εμφάνιζαν άδειες γιατρών που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματικά προβλήματα υγείας.
Οι επιθεωρητές βάζουν στο στόχαστρο τους φακέλλους τέτοιων υπαλλήλων για να διευρευνήσουν κατά πόσο οι άδειες δίνονταν νόμιμα, αλλά και πόσο συχνά οι υπηρεσίες έστελναν τον αρμόδιο γιατρό στο σπίτι των υπαλλήλων για να διαπιστώσει αν όντως ο «ασθενής» λέει αλήθεια.
Το Σώμα Επιθεωρητών έχει ενισχυθεί τον τελευταίο καιρό με 35 επιπλέον άτομα για να καταφέρουν να εντοπίσουν εκείνους τους υπαλλήλους που διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά και τίτλους σπουδών και παραμένουν στο Δημόσιο.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 8 τέτοιοι έλεγχοι. Παράλληλα, οι επιθεωρητές του Δημοσίου παρακολουθούν την πειθαρχική εξέλιξη των υποθέσεων με υπαλλήλους που έχουν κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα.

http://www.iefimerida.gr/news/9827

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου