Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού τα ονόματα και οι διευθύνσεις των 107 ελληνικών εταιρειών με έδρα της Παρθένες Νήσους [ΛΙΣΤΑ]


Όλα στο φως!

Ελάχιστοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες πίσω από τον πέπλο ανωνυμίας που τις καλύπτει. Από τις 107 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, που διέρρευσαν από τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων και αποκτήθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων οι 103 λειτουργούν εκτός ραντάρ των φορολογικών μας Αρχών, ενώ μόνο οι 4 βρέθηκαν εγγεγραμμένες στη ........

λίστα αλλοδαπών εταιρειών του υπουργείου Οικονομικών...
Η αποκάλυψη της λίστας, που αναδημοσιεύουμε στο planet-greece προέρχεται από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων και εξασφάλισε η εφημερίδα «TA NEA», έπειτα από μήνες έρευνας και επεξεργασίας των δεδομένων, χαρτογραφούν τις άγνωστες στις φορολογικές Αρχές υπεράκτιες εταιρείες και αποκαλύπτουν τις διευθύνσεις των Ελλήνων που συνδέονται με αυτές.

Από τις 103 οφσόρ με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους οι οποίες δεν βρίσκονται στον κατάλογο με τις 23.000 ενεργές και μη ενεργές αλλοδαπές εταιρείες που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών μόνο οι 18 συνδέονται με πρόσωπα τα οποία δήλωσαν διευθύνσεις εκτός Νομού Αττικής. 
Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των άγνωστων μέχρι πρότινος οφσόρ ή, για την ακρίβεια, των Ελλήνων που μετέχουν σε αυτές, εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι, στις οδούς Πανεπιστημίου, Σοφιανού, Τροίας, Παπαδιαμαντοπούλου, Βασιλίσσης Σοφίας και στη Λεωφόρο Συγγρού. 
Σημειώνεται ότι από τις 33 οφσόρ, οι μέτοχοι ή διαχειριστές των οποίων βρίσκονται στον Δήμο Αθηναίων, οι 10 είναι στο Κολωνάκι. Τα συνδεόμενα φυσικά πρόσωπα που δήλωσαν διεύθυνση στην Αθήνα κατά κύριο λόγο προέρχονται από δικηγορικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες, τον χώρο της εστίασης, της πληροφορικής, αλλά και από σχολή χορού, ναυτιλιακή εταιρεία, ακόμα και από επιτροπή της ΕΥΔΑΠ.

Στον Πειραιά εντοπίζονται πρόσωπα που μετέχουν σε 11 οφσόρ και όλα, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν σχέση με εφοπλιστικά γραφεία και ναυτιλιακές εταιρείες.

Οσον αφορά τα νότια προάστια της πρωτεύουσας τα πρωτεία κατέχει η Γλυφάδα όπου βρίσκονται φυσικά πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται σε 9 άγνωστες στις φορολογικές Αρχές υπεράκτιες εταιρείες. Ανάμεσά τους, γνωστοί παράγοντες από τον εφοπλιστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ ξεχωρίζει επιχειρηματίας του οποίου η εταιρεία έχει χρεοκοπήσει και το όνομά του φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Μετέχοντες σε τρεις οφσόρ έχουν δηλώσει διεύθυνση στη Βούλα - εκ των οποίων δύο είναι ιδιοκτήτες εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών -, ενώ άλλες δύο υπεράκτιες σχετίζονται με πρόσωπα στο Ελληνικό.

Από τα βόρεια προάστια, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις συνδεόμενων φυσικών προσώπων με άγνωστες οφσόρ εντοπίζονται σε Μαρούσι, Κηφισιά και Εκάλη, όπου έχουν δηλωθεί διευθύνσεις που σχετίζονται με 5, 3 και 2 υπεράκτιες αντιστοίχως. Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστοί επιχειρηματίες και κοσμικοί.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, έντονη παρουσία μετεχόντων σε υπεράκτιες υπάρχει και στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης, όπου η έρευνα των «ΝΕΩΝ» κατέγραψε πρόσωπα και διευθύνσεις που σχετίζονται με 14 οφσόρ. Τέλος, εκπληξη προκαλούν τα ευρήματα σχετικά με την ύπαρξη μετόχων και διευθυντών υπεράκτιων εταιρειών στον Ανω Τοξότη Ξάνθης, στον Ελαιώνα Διακοφτού και στον Παπάδο του Δήμου Γέρας στη Μυτιλήνη.

ΙΔΟΥ Η ΛΙΣΤΑ
http://attikanea.blogspot.gr/2013/04/107.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου