Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Θα πεθάνετε μαζί με τις καταθέσεις μας

Σοβαρές απειλές κατά του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη και μελών των οικογενειών τους εξαπολύουν άγνωστοι σε επιστολή τους, που εστάλη ταχυδρομικώς στην εφημερίδα «Πολίτης». Οι συντάκτες της επιστολής υπογράφουν ως «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου».



Ο «Πολίτης», αμέσως μετά την .......παραλαβή της επιστολής, την παρέδωσε σε ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) της αστυνομίας, που επισκέφθηκαν τα γραφεία της. Η επιστολή, η οποία είναι δακτυλογραφημένη, απευθύνεται «Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διοικητή Κεντρικής Τράπεζας» και φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013. Σε αυτήν διατυπώνονται σαφέστατες απειλές που αγγίζουν όχι μόνο τον Κύπριο Πρόεδρο και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και μέλη των οικογενειών τους.



Η επιστολή σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα με την απώλεια καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα και το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς». Σημειώνεται ότι η επιστολή δείχνει ότι αυτός που τη συνέταξε έχει, αν μη τι άλλο, καλές γνώσεις της ελληνικής γλώσσας, αφού τόσο η ορθογραφία όσο και το συντακτικό παρουσιάζουν μια εικόνα που παραπέμπει σε πρόσωπο με στοιχειώδη μόρφωση.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigma Live, ο διοικητής δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται απειλές. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- η σύζυγος του κ. Δημητριάδη να διαγράψει τα παιδιά τους από το σχολείο όπου φοιτούσαν και να φύγουν στο εξωτερικό.



Κι αυτό ενώ υπήρξε θύελλα αντιδράσεων έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», σύμφωνα με το οποίο συγγενείς του Νίκου Αναστασιάδη φυγάδευσαν στο εξωτερικό δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη Λαϊκή λίγες ημέρες πριν από την απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων. Ο Κύπριος Πρόεδρος με γραπτή ανακοίνωσή του είχε κάνει λόγο για προσπάθεια διασυρμού εταιριών ή προσώπων συνδεδεμένων με την οικογένειά του και προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας.





Ακυρα τα διατάγματα αναστολής κουρέματος



Ακυρώθηκαν τελικά από το Ανώτατο Δικαστήριο τα προσωρινά διατάγματα για αναστολή της απόφασης για το «κούρεμα» των καταθέσεων στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής.



Το διάταγμα που αφορούσε τη Λαϊκή Τράπεζα ακυρώθηκε για λόγους μεροληψίας του δικαστή που το εξέδωσε, αφού ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου δήλωσε άμεσο συμφέρον συγγενικού προσώπου του. Ηδη είχε αποσυρθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο η προσφυγή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για αναστολή της ισχύος, εκτέλεσης ή/και εφαρμογής της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και του υπουργού Οικονομικών ως προς την πώληση εργασιών της Τράπεζας Κύπρου. Η ακρόαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 23, 24 και 25 Απριλίου και θα γίνει προφορικά. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι όποιοι περιορισμοί υπήρχαν και αφορούσαν τη δέσμευση του ποσού του συγκεκριμένου καταθέτη, τώρα πλέον δεν ισχύουν.

http://www.dimokratianews.gr/content/14900/%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου