Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Αρένα» η Προανακριτική – Αποβολή Κασιδιάρη με ύβρεις κατά Βενιζέλου


«Είσαι γελοίος και χοντρός» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής που πετούσε ποτήρια - «Φταίει η τεστοστερόνη», απάντησε ειρωνικά ο Ευ. Βενιζέλος Σε αρένα μετατράπηκε η αίθουσα της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κατά την εξέταση του κ. Ευ. Βενιζέλου.

Αφορμή σύμφωνα με ........
πληροφορίες ήταν η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη στη διάρκεια των ερωτήσεων του κ. Κασιδιάρη, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να ξεσπά και να επιτίθεται φραστικά κατά πάντων.


Παράλληλα, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε προνομιακή μεταχείριση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Γεωργιάδη.


Ο κ. Κασιδιάρης χτύπησε το χέρι του στο έδρανο με αποτέλεσμα να πέσουν τα μικρόφωνα και κάποια ποτήρια, ενώ καταφέρθηκε με πολύ βαριές εκφράσεις εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


«Είσαι γελοίος και χοντρός», φώναξε στον κ. Βενιζέλο εξερχόμενος της αιθούσης ο κ. Κασιδιάρης.


Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μετά την αποβολή του είπε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος λίγο νωρίτερα τον απέβαλε από τη συνεδρίαση λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.


Ο κ. Βενιζέλος πάντως έδειξε να το διασκεδάζει με την όλη κατάσταση και άρχισε να φωνάζει «δείτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα που μπαίνει και βγαίνει όποτε θέλει».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που βγήκε έξω από την αίθουσα για να πιει έναν καφέ μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα σχολίασε χαριτολογώντας: «Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης, είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».


Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του, μέχρι τώρα, ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει όσα είχε καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ότι δηλαδή του παρέδωσε το στικάκι τον Ιούλιο του 2011. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να επέμεινε στα όσα είχε αρχικά υποστηρίξει ότι πήρε δηλαδή το στικάκι τον Αύγουστο του 2011, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του κ. Διώτη.


Βενιζέλος σε Κωνσταντοπούλου: «Είστε ένας θηλυκός Ιαβέρης»


Συνεχίζεται εκ νέου, η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πρωινή συνεδρίαση, σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.


Η κα Κωνταντοπούλου ρώτησε τον Ευ. Βενιζέλο πόσους υπολογιστές έχει στο γραφείο του, για να λάβει την απάντηση «άπειρους». Ωστόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλημένη από την στάση, που καθόταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του έκανε παρατήρηση λέγοντας του: «Σας παρακαλώ, όταν μου απαντάτε, κατεβάστε το πόδι σας». «Η επανάληψη της ερώτησης είναι βασανισμός, βάση απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Και εσείς είστε ένας θηλυκός Ιαβέρης. Εδώ δεν είμαστε «γκρουπ θέραπι». Η Βουλή, κα Κωνσταντοπούλου, δεν είναι ιδιόρρυθμη Μονή, αλλά κοινοβιακή», αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος.


Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η αντιπαράθεσή τους συνεχίστηκε με πολύ πιο απαξιωτικούς, εκατέρωθεν, χαρακτηρισμούς. Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους η κα Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ότι «συστηματικά μεθοδεύτηκε από την αρχή της συνεδρίασης να αποτραπεί η υποβολή ερωτήσεων που θα έφερναν τον κ. Βενιζέλο σε δύσκολη θέση. Από τις 10.30 έως τις 12.30 είχαμε μόνο αναφλέξεις, εκρήξεις και αντιπαραθέσεις». Πρόσθεσε δε ότι:


«Ο κ. Βενιζέλος, κατ' επανάληψη αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ουσίας, που έχουν να κάνουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, για την ακριβή διαδρομή του USB και των εκτυπώσεων, από την στιγμή που περιήλθαν στα χέρια του. Για πρώτη φορά αλλάζει τον χρόνο και την ώρα της ημέρας, κατά την οποία φέρεται ή ισχυρίζεται ότι αναζήτησε το USB, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Διώτη, την 1.10.2012».


Και η κα Κωνσταντοπούλου κατέληξε: «Ροκανίσανε το χρόνο για να μην υποβάλλω ερωτήσεις, καθώς γνώριζαν ότι το απόγευμα δεν θα μπορώ να παραστώ στην επιτροπή. Αν υπάρξει υπόθαλψη και σε αυτό το στάδιο, τότε όλες οι μάσκες θα έχουν πέσει».



Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/294831/arena-i-proanakritiki-–-apovoli-kasidiari-me-yvreis-kata-venizeloy#ixzz2PWzNdWDE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου