Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Ας μας παραδώσουν τα κλειδιά από τώρα

Να επιδιώξει τη συγκρότηση «αντιμνημονιακού» μετώπου με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, ειδάλλως να προκηρύξει άμεσα εκλογές, καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
«Αύριο κιόλας να παγώσει τις αδιέξοδες συζητήσεις μαζί τους (σ.σ. εκπροσώπους των δανειστών) και να .......
ξεκινήσει περιοδεία στον ευρωπαϊκό Νότο. Να πάει στη Κύπρο, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Να διεκδικήσει να κατασταθεί σαφές ότι δε θα γίνει αποδεχτή από τις κυβερνήσεις του Νότου παρόμοια λύση με αυτή της Κύπρου. Και να διερευνήσει μια νέα στρατηγική διαπραγμάτευσης με στόχο τη δημιουργία ενός ευρέως μετώπου δυνάμεων που θα αμφισβητήσουν και θα ανατρέψουν την νεοφιλελεύθερη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη», αναφέρει με άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας:

«Αλλιώς νόημα δεν έχει. Ας μας παραδώσει τα κλειδιά από τώρα. Ας προκηρύξει εκλογές άμεσα ώστε μια νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή, με κορμό την Αριστερά, και με την δυναμική στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, να προσπαθήσει να ξανακερδίσει το χαμένο για τη χώρα χρόνο της μνημονιακής διακυβέρνησης».

Ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση «υποδέχεται την τρόικα με κατεβασμένα χέρια», εκφράζει την άποψη ότι «υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» και διαπιστώνει πως το «κούρεμα» των καταθέσεων είναι σήμερα ένα ανοιχτό ενδεχόμενο.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=356189

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου